Annonce:

Konkurstruet Fisker tilbagekalder biler – kører kun 16 km/t

Fisker Inc., der kører på randen af konkurs, skal endnu engang tilbagekalde tusindvis af biler. Denne gang er det galt med vandpumpen, som begrænser hastigheden til 16 km/t.

Besøg vores annoncør:

Både i Europa og USA skal Fisker nu tilbagekalde tusindvis af biler. Alene i Europa drejer det sig om 3.343 biler.

Ifølge Fisker er problemet denne gang, at den elektriske vandpumpe sender et forkert signal til systemet, der styrer batteriet. Signalet begrænser Fisker-bilernes tophastighed til mellem 16 og 32 km/t.

Det skriver Foxbusiness.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge mediet skal Fisker afholde udgiften til udskiftningen af vandpumperne. Andre gange har Fisker måttet tilbagekalde alle biler, mærket nogensinde har produceret.

LÆS OGSÅ: Audi i chokmelding – overvejer at lukke elbilfabrik

Der har været og er fortsat fejl på alt fra Fiskers software til bilernes dørhåndtag. Reservedele er desuden også et problem for mærket, som bad om at få al produktion på fabrikken i Østrig indstillet allerede i marts måned.

Flere forsikringsselskaber i Norden – inklusiv et i Danmark – har allerede meldt ud, at man ikke ønsker at kaskoforsikre nye biler fra Fisker Inc. Det er ganske enkelt for risikabelt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Andre steder udbetaler forsikringsselskaber erstatninger for bilerne. Det er bl.a. sket i USA, hvor en Fisker Ocean-ejer fik erstatning for en totalskade, da der kom en bule i døren.

Selv har Henrik Fisker ikke villet sige meget om mærkets skæbne. Det selvom han faktisk har vist sig offentligt efter konkursbeskyttelsen tilbage i juni. Læs mere om det her.

Tilbage står en række kreditorer og slås om pengene bag i alt 161 krav rettet mod Fisker Inc. Bilmærket beskyldes bl.a. for ikke at have betalt for de biler, som fabrikken Magna Steyr har bygget.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Producenten siges i stedet at være blevet betalt i aktier. Aktier, som siden april har været af så ringe en værdi, at bilmærket blev smidt af børsen i New York. En skæbne, som også stadig truer kinesiske Polestar. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler