Annonce:

Audi i chokmelding – overvejer at lukke elbilfabrik

Det er svært at finde købere til elbilen. Derfor udgår Audi Q8 e-tron af produktion. I værste fald betyder det lukning af fabrikken i Belgien.

Besøg vores annoncør:

Audi Q8 e-tron er snart fortid. I den kommende tid skal de absolut sidste eksemplarer af bilen samles på mærkets fabrik i udkanten af Bruxelles.

Audi ønsker nemlig at stoppe produktionen før tid, fordi der ganske enkelt er alt for få kunder i segmentet. En navneændring sidste år har heller ikke kunnet forhindre, at salget styrtdykker.

– Med optrapningen af ​​de nye modeller på Premium Platform Electric, oplever virksomheden nu et fald i efterspørgslen efter Q8 e-tron. Det har resulteret i et kraftigt fald i ordreindgangen, skriver Audi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Boosted har tidligere fortalt om situationen på Audis fabrik i Belgien. En af bare to bilfabrikker der er tilbage i hele landet. I april måned mistede 371 ansatte jobbet. Det var i øvrigt første gang nogensinde, Audi måtte fyre folk i Belgien.

LÆS OGSÅ: Tesla taber test for første gang nogensinde

– Overvejelserne er ledsaget af langsigtede strukturelle udfordringer på anlægget i Bruxelles: Anlæggets indretning er svært at ændre på grund af produktionsanlæggets særlige placering nær bymidten.

– Der er også høje logistikomkostninger. Samlet set fører det til høje produktionsomkostninger i Bruxelles sammenlignet med andre faciliteter, supplerer Audi.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Audi Q8 e-tron, eller bare e-tron som bilen oprindeligt hed, var Audis første elbil, da den kom frem i 2018. Modellen var en af de få konkurrenter til Tesla, men nu har den ældre tysker altså tabt pusten på et marked, der har uhyggeligt meget fart på.

At Audi nu overvejer at forsvinde helt ud af Belgien, betyder dog ikke, at beslutningen er truffet. I hvert fald ikke endnu. Det understreger fabrikkens direktør Volker Germann.

– Meddelelsen om hensigten betyder ikke, at der er truffet en beslutning. Ikke desto mindre er denne nyhed blevet modtaget meget tungt blandt medarbejderne i Bruxelles og også af mig.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– En gennemsigtig og konstruktiv dialog er vigtig i den efterfølgende proces. Vi vil tage alle perspektiver i betragtning, siger Volker Germann, administrerende direktør for Audi Brussels.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler