Annonce:

Købte berømt bilmærke – nu er de erklæret konkurs

I 2012 købte NEVS, National Electric Vehicle Sweden, resterne af Saab. NEVS, der siden gik konkurs, var ejet af den kinesiske ejendomsgigant, der i denne uge selv blev erklæret konkurs.

Det er et selskab, der står for en fjerdedel af Kinas bruttonationalprodukt, BNP, der i går blev erklæret konkurs af en domstol i Shanghai.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Evergrande, der egentlig er et ejendomsselskab, både har og har haft meget mere i porteføljen. Blandt andet købte kineserne 51 procent af NEVS, National Electric Vehicle Sweden, i 2019.

NEVS havde få år forinden – mere præcist i 2012 – købte resterne af det konkursramte Saab fra amerikanske General Motors.

LÆS OGSÅ: Bilister må ikke slå hjernen fra med lovligt trick

Det var planen, at NEVS skulle genstarte produktion på den tidligere Saab Automobile-fabrik i Trollhättan. Det blev dog aldrig rigtig til noget.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og i 2014 mistede NEVS rettighederne til Saab-navnet. Inden Evergrande selv blev erklæret konkurs lukkede det gigantiske firma dog selv NEVS i marts 2023.

På det tidspunkt blev 320 ud af 340 tilbageværende ansatte sparket ud. Det var dog i håbet om at finde en køber. Hvilket skete.

For rettighederne til en bil, som NEVS lykkedes med at udtænke på bare 9 måneder, er siden blevet solgt til et libanesisk firma. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler