Annonce:

Bilister må ikke slå hjernen fra med lovligt trick

Det er ikke nok bare at have en trafikalarm i bilen. I hvert fald ikke hvis man baserer sin og andre sikkerhed på den lille sladrehank, siger forsikringsselskab.

Teknologien kommer mange danske bilister til gode hver dag. Men det er dumt udelukkende at stole på de populære trafikalarmer.

Sådan lyder det nu i en advarsel til de danske bilister fra forsikringselskabet Gjensidige i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Overordnet set er det positivt, hvis udstyr som trafikalarmer kan være med til at sikre, at folk holder sig inden for fartgrænserne eller i højere grad kan forudse trafikken og dermed er mere opmærksomme på kommende situationer.

– Men det er meget vigtigt, at trygheden ved en trafikalarm ikke gør, at man slår hjernen fra, og ikke kører efter forholdene eller de gældende trafikregler, siger Lene Rasmussen, der er skadedirektør hos Gjensidige Forsikring.

LÆS OGSÅ: Synsmand klonede biler for millioner siger politiet

En undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige, svarer fire ud af ti, at de har udstyr i deres biler, som kan advare mod fartkontroller og kødannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og det er der særligt tungtvejende grunde til. To ud af tre svarer, at de har teknologien i bilen for at undgå fartbøder. Mens fire ud af ti siger, at det er en hjælp til at være mere forudseende i trafikken.

Men særligt det sidste mener Lene Rasmussen, at man skal være særligt opmærksom på som bilist. De små alarmer frikender nemlig ikke bilisterne for ansvar. Det kan nemlig skabe farlige situationer.

– Det er vigtigt, at man husker, man er en del af en ofte travl trafik, og at man ikke på grund af en advarsel på sin trafikalarm kan tillade sig at lave hårde opbremsninger eller hasarderede vognbaneskift.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Det er vigtigt, at vi som bilister kan have tillid til, at vi i fællesskab overholder både færdselsreglerne og kører efter forholdene, også selvom man vil spare ventetid i kø eller undgå en fartbøde, siger skadedirektøren.

Herhjemme er trafikalarmerne et stort hit blandt bilister. De er da også helt lovlige at montere. Men sådan er det bestemt ikke alle steder. Heller ikke her i Europa, hvor teknologien er ensbetydende med store bøder. Læs mere om det her.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler