Annonce:

Kæmpe bilmærke taget i snyd med 150.000 dieselbiler

Det tyske svar på Færdselsstyrelsen, KBA, har fældet BMW, som myndigheden mener manipulerer med udledningen fra en helt bestemt dieselmotor.

Så holder vi der igen. Midt i bilmærkernes gigantiske snyd med dieselmotorer. Denne gang er det BMW’s svindel, der er blevet afsløret.

Noget vi før har omtalt her på Boosted.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Tilbage i januar rejste de tyske myndigheder tvivl om, hvorvidt BMW snød med udledningen fra den 2-liters dieselmotor i X3-modellen, internt kendt som N47D20.

Og nu mener KBA at have beviser nok til, at kunne sige, at BMW rent faktisk har snydt og manipuleret med bilens udledning i fire år mellem 2010 og 2014.

LÆS OGSÅ: Blev lovligt i Danmark kort før jul – nu er der nyt

Det skriver flere tyske medier – blandt andre Automobilwoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hos BMW benægter man dog alt. I stedet hævder mærket, at der er tale om en ‘produktionsfejl’. KBA’s afgørelse betyder dog, at der i München skal udarbejdes en såkaldt tilbagekaldelsesplan.

Den plan skal være klar omkring juni i år. Og herefter får ejerne besked om, hvordan de skal forholde sig. KBA har bedt BMW om både at kigge på X3’erens hard- og software.

Selv anslår BMW, at mellem 130.000 og 150.000 biler kan være ramt af problemet, som myndighederne altså kalder snyderi. Mærket fra München ved dog endnu ikke, hvor mange af bilerne der stadig er på vejene.

Læs flere nyheder fra og om BMW lige her!

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler