Annonce:

Blev lovligt i Danmark kort før jul – nu er der nyt

Siden det blev lovligt at eftermontere LED-pærer i halogenforlygter i Danmark, har industrien haft svært ved at følge med efterspørgslen. Men nu er der nyt.

Det har længe været et ønske for mange bilister. Og nu er det faktisk lovligt at montere LED-pærer i biler med halogenforlygter.

Det oplyste Færdselsstyrelsen tidligere på året i et mailsvar til Boosted. Men interessen har også kunnet mærkes i industrien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Motor-magasinet.

LÆS OGSÅ: Ron blev ramt af mystisk problem i synshal

Hos Philips melder man nu, at firmaets Pro6000 Boost-pærer er klar til levering. Ventetiden er altså slut, hvis det er lige de pærer, bilisterne i biler med halogen-forlygter vil have.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. Heller ikke når det kommer til det meget bedre lys LED-pærerne lægger på vejen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

For selvom LED-pærer nu er lovlige i halogenforlygter, skal forlygten stadig være godkendt til den ‘fremmedeartede’ montering.

Tidligere har en række producenter meddelt, at man forventer, at tyske KBA, der er pendant til Færdselsstyrelsen herhjemme, godkender stadigt flere biler med halogen-lygter til LED-montering.

Og fordi det er KBA, der varetager godkendelsesprocessen på EU-niveau, skal resten af unionens medlemslande rette sig efter det.

Noget Danmark officielt gjorde, da Færdselsstyrelsen udsendte en opdateret synsvejledning kort før jul sidste år. KBA lovligegjorde dog LED-pærerne i halogen-lygter allerede i september.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler