Annonce:

Jacob har fået et job ingen dansker har haft før

Jacob Nørtoft har kørt gokart mod Max Verstappen men lagde karrieren på hylden som bare 19-årig. Nu bliver han den højest placerede dansker i international motorsport nogensinde.

Danske Jacob Nørtoft har fået et job, ingen dansker har haft før.

Og ikke bare det. Den tidligere gokart-kører, der selv lagde karrieren på hylden som 19-årig, bliver den højest placerede dansker nogensinde i den internationale motorsport-organisation FIA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver B.T.

Jacob Nørtoft skal fra 17. juni 2024 være Head of Karting i forbundet. Topposten placerer ham længere oppe i FIA’s interne rangorden, end nogen anden landsmand nogensinde har været før ham.

LÆS OGSÅ: Mick Schumacher forbindes med nyt Formel 1-hold i comeback

Det betyder dog også et farvel til stillingen som talent- og elitechef hos Dansk Automobil Sports Union (DASU). Og det er Nørtoft lidt ked af.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men som han udtrykker det over for B.T., er han glad for med det nye topjob at kunne styrke dansk motorsport mere globalt.

Til avisen fortæller Jacob Nørtoft, at han på grund af sin familiesituation bliver boende hjemme i Danmark, selvom FIA har til huse i Genève, Schweiz.

Chefposten er dog ikke det eneste, der tilsmiler danskere inden for motorsportens verden i øjeblikket. Alba Hurup Larsen er ikke engang fyldt 18 år endnu. Alligevel ser Ferrari et kæmpe lys i den meget unge kvinde. Læs mere om hvorfor her.

Lidt længere fremme i motorsportens rækker tror Frederik Vesti, der var på vippen til at vinde Formel 2 i 2023, at der stadig er en plads til ham i Formel 1.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

– Mine øjne er rettet mod Formel 1. Mit fokus er på Formel 1, men jeg har ikke en plads, og jeg er nødt til at fortsætte med at arbejde hen mod en plads, siger den 22-årige dansker i et nyt interview.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler