Annonce:

Ingen elbiler får disse batterier, siger direktør

Hos det kinesiske CATL arbejder man godt nok med de såkaldte solid state-batterier. Men batterierne, der er blevet talt om i årevis, lader vente på sig, indrømmer direktøren.

Toyota har talt om dem i årevis.

Lige om lidt ville der komme gang i en serieproduktion af elbiler med superbatterier – altså med den såkaldte solid state-teknologi, eller på dansk, faststof-batterierne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Lige om lidt ville batterierne, der både har en længere levetid og større energitæthed, være her. Det har japanerne sagt i årevis.

Men nu siger batteriproducenten CATL, at faststof-batterierne har lange udsigter. I hvert fald for elbiler til privatpersoner.

LÆS OGSÅ: Nordjydes helt nye Fisker har tabt mindst 200.000 kr. i værdi

Det skriver Financial Times.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

For selvom Robin Zeng, der både er direktør og CATLs grundlægger, siger, at faststofbatterierne kan fordoble rækkevidden i elbilernes batterier, er teknologien bare ikke der endnu. Og slet ikke på et niveau, hvor det kommercielt giver mening med en serieproduktion.

Cellerne i de batterier, som CATL udvikler på, kan ganske enkelt ikke holde til de krav, firmaet har til teknologien. Altså, ikke endnu.

Derfor kan bilisterne også godt skyde en hvid pind efter idéen om, at der næste år holder en elbil med halvt så dyrt og dobbelt så godt et batteri i indkørslen.

I interviewet tilføjer Robin Zeng desuden lidt om de farer, der fortsat er forbundet med teknologien. Hvis et faststofbatteri bliver slået i stykker i forbindelse med et biluheld, kan der frigives giftig lithiumhydroxid.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Udmeldingen fra kineserne kommer som noget af en overraskelse, da CATL så sent som i februar fortalte, at man ville gå sammen med en række andre batteriproducenter for at skabe en forsyningskæde af faststofbatterier allerede i 2030.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler