Annonce:

I Italien kører politiet Lamborghini med 666 hestekræfter

Det er den sjette model, Lamborghini leverer til det italienske politi.

Mens politiet herhjemme må nøjes med halvsløje diesel Passater – og er bundet til Volkswagen de næste 7 år – har ordensmagten i Italien et helt anderledes bånd til VAG-koncernen.

Lamborghini, der er ejet af Audi, har nemlig leveret biler til politietaten i en årrække nu. Seks modeller er det blevet til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det nyeste skud på stammen er et ordentligt brød med 666 hestekræfter fra en fire-liters V8-motor med dobbelte turboer. Har du ikke allerede gættet det, taler vi selvfølgelig om en spritny Urus Performante.

De mange hestekræfter gør Lamborghinien i stand til at spurte fra 0 til 100 km/t på bare 3,3 sekunder. For at mekanikken ikke skal rive sig selv fra hinanden, har Lamborghini været nødt til at lægge en elektronisk fartbegrænser ind ved 305 km/t.

LÆS OGSÅ: Købte kritiseret værksted – nu vil Niels eje helt bilmærke i Danmark

Så hurtigt kan de færreste banditter køre. Men en opgørelse fra 2022 viser faktisk, at de kriminelle også foretrækker et VAG-køretøj, når de skal væk i en fart. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Tidligere har de heldigste af Italiens færdselsbetjente kørt både Lamborghini Gallardo og afløseren Huracan. Begge modeller var udstyret med 5,2-liters V10-motor.

Bevares, herhjemme kan det godt blive lidt mere ophidsende end Volkswagen Passat Variant. Men så er politiets biler klædt i civil. Nogle gange kører de endda rundt med trailer på krogen i forsøget på at skjule sig. Se bilerne her


Annonce:

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler