Annonce:

“Afsløret”: Sådan skjuler politiet deres civilvogne

Politiet kører ikke kun uniformeret rundt. Når de er i civilbiler, er det hele lidt mere spændende.

Besøg vores annoncør:

En Volkswagen Touran i koksgrå eller en sølvfarvet Passet. Det lyder ikke særligt ophidsende, hvilket det da heller ikke. Ikke desto mindre udgør de to tyske modeller noget af politiets flåde. Ja, også den uden ‘uniform’. Men de civile færdselsbetjente her i landet kører også rundt i meget andet spændende.

Det dokumenterer folkene i Facebook-grupperne ‘Civile politibiler og Fotovogne‘ og ‘Civile Politi Vogne‘ særdeles flittigt. Tilsammen er der mere end 51.000 personer i grupperne. Her ‘advarer’ de dagligt hinanden om bilerne. Ligesom der bliver samlet til bunke af de forskellige nummerplader.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du en civil politibil

Blandt de mere sjove civilbiler råder politiet over mindst en BMW M135i og Mercedes-AMG A45 S. Begge sjovt nok i koksgrå nuancer. Præstationerne er der dog ikke noget i vejen med. BMW’en er firehjulstrukket og har 306 hestekræfter fra en to-liters, firecylindrede turbo-benziner. Mens AMG’en sparker hele 421 hestekræfter i asfalten.

Skulle den almindelig Hr. og Fru Danmark købe bilerne, vil de samlet set løbe op i lige under 1,7 millioner kr. Altså som nye. Men staten betaler selvfølgelig ikke afgift til sig selv. Forsikring er heller ikke noget, staten gider købe ude i byen. Det klarer statskassen med ‘selvforsikring’.

Stamdata på den hidsige BMW M135i med xDrive. Altså firehjulstræk. Læg især mærke til oplysningen ‘Selvforsikring’. Det indikerer, at bilen tilhører staten. I dette tilfælde politiet. Foto: screendump: nummerplade.net

Ingen af bilerne er tilsyneladende udstyret med dobbelte radioantenner, ligesom begge kører rundt med reklamer for forhandlere på nummerplade-rammerne. Men det er langtfra de eneste ‘tricks’, som politiet benyttet sig af. For at blende mere ind i den almindelige trafik har eksempelvis Syd- og Sønderjyllands Politi udstyret en Golf R hatchback med TSI-skilte.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Får Golf R til at ligne ‘uskyldig’ TSI-model
Lidt grundviden om modellen vil ved første øjekast indikere maksimalt 150 hestekræfter. Men lad dig ikke snyde. Det er én R-model. Samme trick benytter Nordjyllands Politikreds sig af med en Golf R Variant. Den kører rundt i Aalborg.

Hidsige VAG-produkter er dog også i stalden hos politiet. Her har betjentene nemlig både VW Golf R og Audi RS3 til rådighed. Også her råder politiet over mindst én af hver, forlyder det. Facebook-gruppens medlemmer har dog også spottet en ældre Seat Leon Cupra, adskillige BMW 3- og 5-serier og endda en VW Golf med anhængertræk og trailer på slæb.

Sidebemærkning: Det er ikke ulovligt at tage billeder af politiet i det offentlige rum. Heller ikke deres biler, som du må fotografere lige så tosset, du vil. Det bekræftede Rigspolitiet fornyelig i en udtalelse til Radio4.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se nogle af politiet civilbiler

 

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler