Annonce:

I Canada skal elbil-ejere nu betale for at ødelægge vejene

I den canadiske provins Alberta mener politikerne, at de tungere elbiler slider mere på vejene. Derfor skal ejerne betale en ekstra årlig vejafgift.

Styret i den canadiske provins Alberta har pålagt folk i elbiler en ekstra vejskat, fordi de tungere biler ødelægger vejene.

Ifølge provinsens budget for 2024/2025 skal den årlige ekstra skat, som alle elbil-ejere skal betale, hjælpe med vedligeholdelse af vejene i området.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Auto News Canada.

Skatten løber op i 200 canadiske dollar svarende til 1.010 danske kroner om året. At det netop er dette beløb begrunder styret i Alberta med, at det er, hvad folk i fossilbiler betaler i en tilsvarende brændstofafgift hvert år.

LÆS OGSÅ: Toyota nægter at bruge flere penge på disse biler

Ifølge Auto News Canada regner politikerne i Alberta med, at den ekstra skat bidrager med 1 million canadiske dollar svarende til 5,05 millioner kroner det første år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det vil stige til 5 millioner canadiske dollar allerede i 2025-2026 og til 8 millioner canadiske dollar senest i 2027. Det er dog peanuts i forhold til, hvad folk i fossilbiler betaler i brændstofafgifter.

Alene i år regner styret i Alberta med at indkassere 1,4 milliarder canadiske dollar i brændstofafgifter. Men disse penge er ikke øremærkede til trafikken.

Det er pengene, som elbil-ejerne nu skal betale for at ødelægge vejene, til gengæld. Ifølge Albertas finansminister er det nødvendigt, at “alle hjælper til med at få ordnet vejene i provinsen”.

Læs bilnyheder både herhjemme fra og det store udland lige her!

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler