Annonce:

Her er spritbilisternes foretrukne bilmærker

En forsikringsportal har samlet tal for, hvad spritbilisterne oftest sidder bag rattet af, når de bliver stoppet.

3,13 ud af 1.000 spritbilister kører tysk, når de bliver taget for deres lovbrud. Det er den amerikanske forsikringsportal Lendingtree kommet frem til.

Helt konkret kører flest spritbilister, når de bliver taget med promiller i blodet. Herefter følger mærker som RAM, Subaru og Dodge, før Jeep runder top 5 af med 1,42 ud af 1.000 spritbilister bag rattet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

For at finde frem til spritternes fortrukne køretøjer har forsikringsportalen sammenlignet millioner af forsikringskrav.

Færrest spritbilister fandt folkene bag undersøgelsen i øvrigt bag rattet af Mitsubishi-modeller. Ud af 30 bilmærker kører ‘bare’ 0,89 ud af 1.000 sprittere fulde rundt i biler fra det japanske mærke.

LÆS OGSÅ: Nu skal bilisterne vænne sig til nyt forbud i trafikken

Og selvom det er amerikanske tal, er der herhjemme også talrige eksempler på spritbilister i BMW’er. Eksempelvis skrev Nordjyske om en blot 19-årig ung mand, der drønede forbi politiet med 200 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Kort efter smadrede han sin ældre E34 5-serie. Det kostede ham kørekortet, som han lige havde fået igen, og en sigtelse for spritkørsel.

Hele undersøgelsen fra Lendingtree kan læses her. Og nej, det er ikke ligefrem flatterende for bilister i det hele taget. Men nogen vælger nu altså stadig at snuppe bilen, når de har drukket.

Meget apropos alkohol lægger EU med et nyt regelsæt på kørekortområdet op til markante stramninger på vejene for de nyeste bilister. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler