Hennesseys monstermotor afsløret: 7.6 liters twinturbo V8 og 1.600 hk

 

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Hennessey har afsløret hjertet, der skal i Venom F5. Et 7.6 liters V8-monster med dobbelte turboer

Hennessey vil være hurtigere end Koenigsegg og superbilen Agera RS. Men for at matche svenskernes tophastighed, skal amerikanernes Venom F5 forbi 447.2 kilometer i timen.

Det skal ske med den 7.6 liters twinturbo V8’er, som mærket netop har præsenteret under Monterey Car Week. Den vanvittige konstruktion er god for mere end 1.622 hestekræfter og 1.760 newtonmeter.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Målet? At være den første producent med en gadebil, der kan ramme 300 miles i timen eller 482 kilometer i timen.

LÆS OGSÅ: Koenigsegg har gjort det – verdens hurtigeste: 447 km/t!

For at sætte Hennesseys tal lidt i perspektiv, så klarer amerikanerne sig med otte cylindre mindre end den W16-drevne Bugatti Divo, som netop også præsenteret under den amerikanske motoruge. Divo’en må endda nøjes med 1.500 hestekræfter. Tilbage til tegnebrættet, VW (og PR-afdelingen)..

Motoren i Agera RS er endnu mindre. ‘Kun’ fem liter og otte cylindre – dog tilsat dobbelt turbotryk.

Reklameblok:

FRA 0 TIL 300 KM/T PÅ UNDER 10 SEKUNDER
Vender vi blikket Venom F5 igen, ser vi en motorblok støbt i aluminum med en kompressionsratio på 9,3:1. Meget mere har Hennessey faktisk ikke sagt om motoren, andet end de er sikre på ikke bare at kunne sætte én men flere nye rekorder i 2019.

Den gale superbilsfabrikant nåede dog også at få det med, at 15 af de 24 Venom F5’ere, der bliver produceret, faktisk allerede er solgt.

Men for nu er det altså stadig usikkert, hvor hurtigt Venom F5 kan bevæge sig. Hennessey har dog tidligere fortalt, at bilen vejer ca. 1.338 kilo og vil være i stand til at spurte fra 0-300 km/t på under ti sekunder. Mens det skulle være muligt at nå fra 0 til 400 km/t på under et halvt minut.

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!