Annonce:

Har lige vist ny bil – nu droppes fabrik til 34 mia. kroner

Rivian havde planer om endnu en fabrik i USA. Nu må det kriseramte mærke dog nøjes med den oprindelige fabrik i Normal, Illinois.

Denne uge brugte det kriseramte bilmærke Rivian på at løfte sløret for en ny og, siger de selv, billigere model end ellers.

R2 hedder bilen, der er en mindre SUV end den RT1, som Rivian i forvejen har på programmet. Midt under mærkets egen begejstring for den nye model er der dog også malurt i bægeret.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I et forsøg på at spare penge har mærket nemlig ikke bare fyret 900 ansatte på mindre end én måned.

LÆS OGSÅ: Nissan fjerner en række funktioner i danske elbiler

Rivian må nu også vinke farvel til en ny fabrik i den amerikanske delstat Georgia. Bilmærket fortalte første gang om planerne tilbage i 2021.

Det skriver Automotive News.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Allerede dengang forlød det, at amerikanerne ville bruge hele 5 milliarder dollars på byggeriet. Men de planer droppes altså nu igen.

Det er da også gået nærmest grueligt meget ned af bakke for det forholdsvis nye bilmærke, siden man for første gang fortalte om den nye fabrik. Det kortlagde en analyse fra den anerkendte avis The Wall Street Journal allerede sidste år.

Ved at se på Rivians formåen og regnskaber i øvrigt regnede avisen sig frem til, at bilmærket må tabe hele 234.000 kroner pr. bil, der forlader fabrikken i Normal, Illinois.

Den udvikling håber folkene bag bilmærket nu at kunne vende. Blandt andet fordi man samlet set skal sige farvel til 10 procent af alle ansatte, og fordi der skal bruges mindre på modelprogrammet. Altså helt bogstaveligt talt.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Allerede inden R2 blev præsenteret for offentligheden fortalte Rivian, lidt om hvordan man ville holde omkostningerne til den nye bil nede. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om Rivian lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler