Reklame:

Denne bil lover 7.400 gratis kilometer om året

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Lightyear Zero er da heller ikke produceret. Men bliver den til noget, bliver den ‘næsten’ gratis. Altså at køre i.

Lightyear Zero. Et navn du lige så godt kan vende dig til. I hvert hvis man spørger hollandske Lightyear. Det er i øvrigt modellen, der hedder Zero (eller 0, red.), hvis du ikke skulle have regnet den ud.

Nå, men altså.. Bilen! Den, lover Lightyear, vil kunne køre 7.400 kilometer om året. Okay, den vil givet vis kunne køre noget længere end det. Men de 7.400 kilometer er gratis. For bilen, der er plasteret til med solpaneler, laver så meget strøm fra netop solpanelerne, at det vil være meget langt mellem opladningerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


7.400 kilometer fordelt på et helt år anslår Lightyear. Hollænderne hævder endda, at det er lykkedes dem at vride 11.000 ‘gratis’ kilometer ud af de prototyper, de har testet. Og det er altså ikke, fordi 0 er nogen let eller lille bil. Tværtimod er den temmeligt stor i det.

Rasende dyr ‘genbrugs-bil’
Med en længde på mere end 5 meter og en vægt på lige godt 1.600 kilo, er den dog heller ikke lige frem hurtig. Det tager mere end 10 sekunder at nå fra 0 til 100 km/t. Til gengæld lover Lightyear en rækkevidde på 625 kilometer fra de fire elektriske motorer. Og at bilens karosseri er lavet af genanvendt kulfiber.

Genbrugt kulfiber er dog ikke ligefrem billigt. I hjemlandet Holland koster modellen – hvis den bliver til noget – fra 250.000 euro. Det er 1,8 millioner kr. Vi tør slet ikke tænke på prisen inklusiv dansk afgift. Sat til hurtiglader siger Lightyear, at Zero vil have nok power i batterierne til 520 kilometers kørsel i løbet af en time. Men lad os nu lige se.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?