Annonce:

Frankrig stopper støtte til elbiler fordi det er populært

Regeringen i Frankrig har pumpet penge i et program, der gør det muligt for landets bilister at lease elbiler meget billigt. Men nu skrottes idéen, der er for populær.

Frankrig stopper nu med at tilbyde landets bilister en ekstremt billig måde at køre på. Indtil nu har franskmændene kunnet lease elbiler for bare 100 euro om måneden. Det svarer til 750 kroner om måneden.

Alt sammen fordi regeringen har postet penge i projektet. Men det stopper altså nu. Årsagen er dog ikke manglende interesse fra bilisterne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Tværtimod har programmet vist sig at være så populært, at administrationen bag ordningen er blevet oversvømmet med ansøgninger om den billige leasing.

Det skriver Reuters.

LÆS OGSÅ: Uden statstøtte køber tyskerne 55 procent færre elbiler

Frankrigs regering søsatte ordningen tilbage i december sidste år. Den skulle gøre elbiler bygget i Frankrig og resten af Europa lettere tilgængelige for flere bilister.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det var især lavindkomstfamilier, ordningen skulle tilgodese. Men den franske regering må have undervurderet interessen for statstøttet leasing.

For alene det, at man hævede antallet af tilgængelige leasingaftaler fra 25.000 til 50.000, var ikke nok til at dække efterspørgslen.

Ved udgangen af januar havde 90.000 franskmænd nemlig ansøgt om at få fat i en af de meget billige leasingkontrakter.

Hvilket har fået regeringen til at sætte programmet på pause. Officielt hedder det sig, at det sker, så bilmærkerne har tid til at bygge de efterspurgte elbiler.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Herhjemme er det ikke billig leasing, regeringen tilbyder. Alligevel holder et flertal på Christiansborg hånden under elbilen. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler