Annonce:

Uden statstøtte køber tyskerne 55 procent færre elbiler

Noget tyder på, at elbilerne har svært ved at klare sig uden statsstøtte. I hvert fald i Tyskland hvor salget i januar styrtdykkede.

Besøg vores annoncør:

Lige nu er det svært at sælge elbiler. I hvert fald i Tyskland. Sidste år i december fjernede landets regering en støtteordning til elbiler for at lappe et hul i statskassen.

Og det kan ses på salgstallene allerede måneden efter. I januar blev der solgt 54,9 procent færre nye elbiler i vores store naboland.

Til sammenligning faldt salget af plugin-hybrider ‘kun’ med 19,6 procent. Omvendt kunne man spore en fremgang hos fossilbilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I januar købte tyskerne nemlig 9,1 procent flere benzinbiler end måneden forinden. Og dieselbilerne klarede det faktisk endnu bedre.

LÆS OGSÅ: Sparkede bilist der lå ned på motorvejen – nu ryger bilen

Det skriver Wall Street Journal.

Her kunne de tyske bilforhandlere notere sig en fremgang i salget på 9,5 procent. Det var dog ikke nok til at holde de positive takter. For samlet set købte tyskerne 11,7 procent færre biler i forhold til den sidste måned af 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Den svage økonomi, høje finansieringsomkostninger og betydelige geopolitiske spændinger fører til, at både privatpersoner og virksomheder holder igen, siger Constantin Gall, der arbejder for revisionsvirksomheden EY, til mediet.

Constantin Gall mener, at kunne forudse et 2024, som generelt bliver svært for bilindustrien. Det var dog ikke kun tyskerne, der holdt på pengene i januar. Det gjorde vi også herhjemme. Læs mere om det her.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler