Annonce:

Forlanger forbud – 283.000 af bilerne kører rundt i Danmark

4 ud af 10 personbiler i Danmark kørte i uge 4 rundt på sommerdæk, viser en ny optælling. Og det undrer dækbranchen.

Hos brancheforeningen Dækbranchen Danmark forlanger man, at danskerne kører rundt på vinterdæk, når vejret er til det.

I hvert fald som minimum at det bliver et lovkrav på de tunge køretøjer. Men brancheforeningen mener ikke, at det ser bedre ud for personbilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I en ny optælling foretaget i uge 4 i år mener brancheforeningen, at 4 ud af 10 personbiler i Danmark stadig kører rundt på sommerdæk. Det svarer til 283.000 biler.

Det skriver Rådet for Større Dæksikkerhed, der er en sammenslutning af FDM, Teknologisk Institut og en række brancheforeninger, i pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Volkswagen vil have myndighederne til at destruere egne biler

– Inden dæktællingen havde vi en klar forventning om at finde færre biler på sommerdæk end de foregående år, netop fordi denne vinter begyndte tidligt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Vi må dog konstatere, at det, på trods af at det især denne vinter har været direkte uansvarligt, er den samme andel personbiler på sommerdæk som i de “grønne” vintre. Vi kan kun undre os over, at man som bilist sætter egen og andres sikkerhed på spil, siger Volker Nitz, fra Rådet for Større Dæksikkerhed.

Ifølge optællingen af dækkene på de danske personbiler, står det ‘bedst’ til på Bornholm og i det vestlige Danmark, hvor flest husker vinterdæk.

Alligevel undrer branchen sig over, at der er en politisk modstand mod et påbud om vinterdæk. Transportminister Thomas Danielsen (V) har da også allerede sagt, at SVM-regeringen ikke vil indføre noget lovkrav om vinterdæk.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Når størsteparten af de danske personbilsbilister år efter år er ansvarsbevidste og dømmer sommerdæk ude i vinterhalvåret, så kan det undre os meget, at modstanden i relation til et lovkrav er så stor fra beslutningstagernes side.

– Det burde ud fra en sikkerheds- og mobilitetsmæssig betragtning være i alles interesse, at det bedst mulige vejgreb opnås på alle køretøjer, siger Volker Nitz.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler