Annonce:

Ford ville skrotte Rogers Mustang – har ejet den i 56 år

Bilen er egentlig en prototype, som skulle være skrottet, da Ford var færdig med den. Men Roger Parlett formåede alligevel at give denne Mustang Cobra Jet et liv på vejen.

Roger Parlett burde egentlig slet ikke kunne eje denne hvide Mustang Cobra Jet. Men tiderne var bare nogle helt andre dengang i 1968, hvor Ford ville destruere bilen.

Det lykkedes nemlig Parlett, der var ansat som ingeniør hos mærket, at overtale nogen højere oppe end ham til at lade bilen være. Og ikke bare det.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det lykkedes ham at få fat i bilen selv. Bilen er en af de første 50 eksemplarer, der rullede af samlebåndet i Ionia, Michigan. Og sammen med ni andre prototyper skulle bilen, der fik navnet Cobra GT500 KR, have været skrottet. Kunst med andre ord.

Men det fik Roger Parlett altså stoppet. Og han købte bilen af Ford, da den havde kørt bare 780 kilometer. Dengang gav han 2.380 dollar for bilen. Det vil svare til 147.000 danske kroner i dag.

LÆS OGSÅ: Dansk BMW-virksomhed lukker værksted – alle er skredet

Til sammenligning koster den moderne søster til 68’er-bilen lige under 39.000 dollar i sit basis-trim. For den slags penge får man ikke engang en V8-motor, men en 2,3-liters fire-cylindret benziner med 320 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den bil kommer ikke til Danmark. Men det er ikke det samme, som at Mustang kører uden om Danmark i denne omgang. Det bliver bare ‘kun’ med V8-muskler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler