Annonce:

For første gang nogensinde forbydes reklame for elbiler – “Toyota lyver om ladetiden”

Flere bilmærker er kommet på dybt vand, efter det engelske reklameråd har taget dem i at lyve om ladetider og antallet af ladepunkter.

Både Toyota og Hyundai må nu trække udsagn om elbilers ladetid tilbage. Samtidig forbydes specifikke reklamer og udsagn fra begge bilmærker i England og Irland.

Det sker, efter at det engelske reklameråd Advertising Standards Agency (ASA) har taget begge bilmærker i ‘vildlende udsagn’ om ladetider og ladestanderens formåen i både England og Irland.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Toyota hævder eksempelvis, at elbilen bZ4x kan lades 80 procent op på bare 30 minutter i en 150 kW-lader. Hyundai siger, det samme tager 18 minutter i en 350 kW-lynlader.

Men det passer altså ikke. Og går man de to mærker på klingen, som ASA har gjort, indrømmer begge, at ladetiderne er opnået ‘under optimale forhold’.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

LÆS OGSÅ: Toyota-reklame bandlyst: “De bryder fartgrænsen”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Lyver også om ladepunkter
I sin egen undersøgelse af ladetid medregner ASA flere faktorer som batteriets alder, kapacitet og temperaturen i det hele taget.  Alt sammen noget der ifølge ASA ‘højst sandsynlig’ vil gøre ladetiderne længere, end både Toyota og Hyundai påstår.

ASA udtaler også kritik af Toyotas øvrige ordvalg i de nu forbudte reklamer. Toyota påstår, at det er ‘nemt’ at finde en ladestander i England. I den forbindelse peger japanerne på et kort med 419 ladepunkter.

Virkeligheden, siger ASA, er en helt anden. Der er nemlig kun 134 af de ladepunkter, Toyota omtaler. Og i det Nordirland er der slet ingen.

Toyota og Hyundai mener ikke, at man har spredt vildledende reklame, fordi bilisterne stadig har kunne benytte sig af langsommere lademetode. Men den forklaring køber ASA altså ikke.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det er ikke første gang, Toyota får forbud mod at vise en reklame. Det er også sket i Australien, fordi japanerne brød færdselsloven. ASA har dog også slået ned på BMW – læs mere om det her.

Ifølge Carscoops er det dog første gang, at reklamer for elbiler forbydes. Omend det nok ikke er sidste gang.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler