Reklame fra BMW gjort forbudt – indeholder “omdrejninger”


En radioreklame fra BMW’s M-afdeling er blevet gjort forbudt i England, efter at en lytter har klaget over, at brugen af motorlyd er ‘uansvarlig’

Lyden er mindre end ét sekund lang. Alligevel er lyden af en brummende BMW nok til at en reklame for BMW’s M-afdeling, som kørte på de britiske radiostationer tilbage i marts, nu er gjort forbudt på landets radiostationer.

Det er Advertising Standards Authority – en form for engelsk radioråd – der har set på sagen, efter at en lytter klagede over brugen af ‘omdrejninger’ i reklameindslaget. Det skriver flere engelske medier.


Lytteren kaldte det i sin klage ‘uansvarligt’, hvilket vedkommende har fået ret i. Derfor er reklamen nu gjort forbudt.

LÆS OGSÅ: Toyota-reklame bandlyst: “De bryder fartgrænsen”

Alt sammen fordi en mandlig stemme i reklamen får sagt “But all you really want to hear is this”. Efterfulgt af det meget korte lydklip.

I sin begrundelse for forbuddet skriver radiorådet, at “bilreklamer ikke må omhandle hestekræfter, acceleration eller køreegenskaber undtagen i en klar sikkerhedsmæssig sammenhæng” og at “disse ikke må antyde spænding, aggression eller konkurrenceevne”.

En talsmand fra den engelske BMW-importør fortæller, at BMW accepterer radiorådets afgørelse, og at man nu vil sørge for ‘at reklamen ikke bliver afspillet igen’.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk