Annonce:

Først test: Den nye Golf GTI mangler noget galskab!

VW Golf GTI står klar i ottende generation, og vi har været et smut i Tyskland for at teste, om den stadig er ligeså sjov, som den altid har været.

Tilbage i 1974 stod den første Golf GTI og glimtede på den internationale biludstilling i Frankfurt. Den var en rygende succes fra starten. Oprindelig var planen at bygge 5.000 biler. Men da første generation af Golf GTI gik på pension, var der solgt næsten en halv million eksemplarer.

Nu er ottende generation klar, og grundprincipperne er de samme, skriver Bil Magasinet. Men i løbet af de 45 år, har bilen fået vokseværk. De to generationer står side om side her ved præsentationen i den tyske VW-by Wolfsburg, og den slående forskel er størrelsen. Den nye GTI er næsten 60 cm længere end den gamle.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samme motor – overhales af konkurrenterne!
Hvis du kender den motoren fra den forrige VW Golf GTI, kommer du ikke til at opleve den store revolution – den bygger nemlig videre på samme motor. Den har samme boring og slaglængde, men benzinindsprøjtningsdyserne er ændret, og benzintrykket er øget.

Derudover har den fået partikelfilter for at kunne leve op til nutidens miljøkrav. I standardtrim leverer den 245 hk, som er det samme som den forhenværende Performance-variant af GTI. Sammenlignet med konkurrenterne ligger Golf GTI dog i bunden. Renault Megane RS yder 280 hk, Ford Focus ST leverer 280 hk, mens Hyundai i30N Performance er klar med 275 hk.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Kommer den mend manuelt gear?
Ja, er det korte svar! Og det er en lækker en af slagsen. Med præcis og kort vandring er gearkassen nem at betjene. Man kan dog savne, at bilen automatisk giver mellemgas på nedgearingerne, så du kommer til at ligne og lyde som en rigtig rallyproff.

Denne funktion fås i alle de tre førnævnte konkurrenter. Det er dog meget få GTI-kunder, der vælger en manuel gearkasse. 95 pct af alle kunderne i Danmark vælger en 7-trins DSG-gearkasse i stedet. Vi snupper nu alligevel den manuelle.

Er den et underholdende fætter?
Igen – det korte svar er ja, selvfølgelig er den det. Specielt hvis du sammenligner med en almindelig Golf. Men sammenlignet med konkurrenterne føles det som om, at VW hviler på fortidens succes, og ikke helt har anstrengt sig nok for at gøre GTI’en endnu mere underholdende. Den for forbandet forudsigelig og ufattelig disciplineret og man kan godt komme til at savne noget fandenivoldskab.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

 


Annonce:

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler