Flygtede fra politiet med hjulspin – nu har staten snuppet hans BMW

En byretsdom betyder, at en 31-årig mand må aflevere sin BMW 335i til staten.

En 31-årig mand er ved Retten i Hjørring blevet dømt for vanvidskørsel. Det er han, fordi en dommer fandt det bevist, at bilisten i sin BMW 335i forsøgte at flygte fra politiet ‘i høj fart og med hjulspin’.

LÆS OGSÅ: Medie: Audi ændrer modelnavne… igen

Reklameblok:Hændelsen, der i december sidste år kostede manden både bil og kørekort, fandt sted under den såkaldte ‘Hellerup-uge’ i Skagen i 2021. I retten forklarede manden, at han ikke vidste, at det var politiet, der ville tale med ham. Det skriver Nordjyske.

Hvem der så ville sludrer, kom manden dog ikke ind på, da han sad på anklagebænken. Ifølge anklagemyndigheden kørte manden både over for rødt og blæste på sin vigepligt. Det sidste betød, at en fodgænger måtte ‘springe for livet’ for ikke at blive ramt, mente anklageren i retten.

Forsøgte at flygte til fods
Den 31-årige afviste dog blankt, at han skulle have kørt hensynsløst. Alligevel forsøgte han til sidst at flygte fra politiet til fods. Ordensmagten fik dog løbet ham op. Kort efter stod det klart, hvorfor manden måske i virkeligheden stak af.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Han havde nemlig slet ikke noget kørekort. Den rådne kørsel og den kort flugt til fods koster ham nu en 20 dages ubetinget fængsel og en klækkelig bøde. Ligesom han ikke skal regne med at kunne tage kørekort de næste mange år.

På trods af uenigheder i retten valgte den 31-årige at modtage dommen.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk