Annonce:

Flere danskere skrotter Tesla – sælger ud for 242 millioner kr.

Lavinen, der begyndte med PensionDanmarks frasalg af Tesla-aktier onsdag aften, er for alvor begyndt at rolle. Nu sælger endnu en pensionskasse ud.

Pædagogernes pensionsselskab PBU smider Tesla på porten. Det sker efter, at 3F’s pensionsselskab PensionDanmark onsdag aften meddelte DR, at man vil sælge sine Tesla-aktier.

Ifølge mediet Frihedsbrevet har PensionDanmark Tesla-aktier for 400 millioner kroner. PBU oplyser, at man vil sælge aktier i firmaet for yderligere 242 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver pensionskassen i en pressemeddelse torsdag eftermiddag.

Beslutningen om eksklusion er truffet ovenpå varslingen af danske sympatistrejker med svenske kolleger inden for post- og transportsektoren, som ikke kan opnå aftale om kollektiv overenskomst med Tesla.

LÆS OGSÅ: Nu skal bilisterne vænne sig til nyt forbud i trafikken

– Fagforeningsfrihed og retten til at forhandle løn kollektivt er en del af Pædagogernes Pensions værdigrundlag og et vigtigt element i vores tilslutning til FN’s Global Compact. Det kan vi ikke gå på kompromis med, udtaler administrerende direktør i Pædagogernes Pension Sune Schackenfeldt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det er især Teslas administerende direktør Elon Musks syn på fagforeninger, der får de danske pensionselskaber til at stejle.

Elon Musk har allerede sagt, at ingen Tesla-ansat nogensinde kommer til at arbejde under overenskomst-vilkår. Ligeledes har han kaldt strejken, som Tesla er ramt af i Sverige, for sindssyg.

Imens fortsætter konflikten, der vil sprede sig til Norges største fagforening 20. december, hvis ikke Tesla tegner en overenskomst, i Sverige.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Mandag i denne uge fortalte den svenske del af PostNord, at man ikke vil tvinge sine ansatte til at udlevere nummerplader til Tesla. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler