Annonce:

Ferrari lover aldrig at forlade forbrændingsmotoren

Modsat et hav af andre bilmærker har Ferrari ikke travlt med at flygte fra forbrændingsmotoren. Faktisk er det lige omvendt, siger direktøren.

Ferrari kommer aldrig dertil, hvor mærket kun bygger elbiler.

I hvert fald ikke hvis man spørger mærkets administrerende direktør Benedetto Vigna. Og det har den amerikanske TV-kanal CNBC gjort.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men løftet om aldrig at forlade forbrændingsmotoren er ikke det samme som, at Ferrari ser helt bort fra elbilen. Tværtimod.

– Vi er ærligt talt ikke i tvivl om, at vi kan levere en unik oplevelse til vores kunder, fordi vi kan udnytte teknologien på en unik måde.

LÆS OGSÅ: Ny afgift rammer bilister 1. januar – minister er stolt

– Det er, hvad vores virksomhed har gjort siden begyndelsen, sagde Vigna, da han blev spurgt til Ferraris planer om elbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og elbilerne kommer. Allerede næste år vil Ferrari løfte sløret for mærkets første helt elektriske bil. Men det er altså langt til et modelprogram udelukkende bestående af elbiler.

Og det kommer i øvrigt aldrig til at ske, understreger Vigna, der mener, at drivmidlet bør være op til kunderne. Ingen andre.

Omvendt satser Ferrari allerede i 2026 på, at man sælger 60 procent rene elbiler og hybrider. Til den tid vil Ferrari – og alle andre bilmærker i Europa – blot have 9 år mere til at sælge nye biler med forbrændingsmotorer i.

Efter planen forbyder EU i 2035 nemlig alle nye motorer, der ikke kan køre på syntetisk brændstof, det år. Men også den plan vakler måske allerede. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Ferrari er langt fra det eneste mærke som holder fast i forbrændingsmotoren. BMW nægter eksempelvis at sætte en udløbsdato på teknologien. Og Toyota mener slet ikke, at verden kan klare sig uden forbrændingsmotoren.

I sidste uge gik den øverste direktør for én af bilindustriens absolut største underleverandører da også ud offentligt og krævede forbuddet mod forbrændingsmotoren ophævet.

– Vi er nødt til at ophæve det fuldstændige forbud mod biler med forbrændingsmotorer, som EU har besluttet, siger administrerende direktør hos Mahle Arnd Franz i et interview til Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler