Annonce:

FDM ser trist tendens brede sig blandt danske bilister

Det seneste års kæmpe udsving i prisen på nye biler – især elbilerne – kan ende som seriøse hovedpiner for rigtig mange danske bilister.

For mange er elbilen blevet lidt mere opnåelig efter det seneste års massive prisfald. Men træerne med de gode nyheder vokser ikke ind i himlen.

Mange bilejere risikerer nemlig at stå med voldsomme økonomiske problemer. Noget man også har bemærket hos interesseorganisationen FDM.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

– Vi hører om flere og flere bilejere, der er blevet teknisk insolvente. Det vil sige, at bilens værdi er lavere end restgælden på bilen, siger organisationens forbrugerøkonom Ilyas Dogru til Ritzau.

FDM understreger, at insolvensen i sig selv ikke er noget problem. Men det kan den blive, hvis bilejeren er nødt til at sælge bilen videre, eller hvis bilen bliver totalskadet.

LÆS OGSÅ: “Dansk” elbil falder fra hinanden, siger de første ejere

Forsikringsselskaber udbetaler nemlig kun erstatning på det, som en tilsvarende bil – kilometertal og årgang – står til i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Og det kan efterlade grumme overraskelser i form af restgæld på en bil, man ikke længere ejer, også selvom bilen er forholdsvis ny.

Ifølge FDM er det især bilister, der har købt bil i slutningen af 2022, altså kort før priserne begyndte at falde voldsomt, der skal være opmærksomme på den tekniske insolvens.

Et eksempel på en mand, der er skuffet over et bilsalg, finder vi i Haderslev. Skuffelsen hænger dog ikke sammen med retsgæld. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler