Annonce:

FDM advarer mod kæmperegning til bilister fra nytår

Med de seneste stramninger vil det snart koste over 3.000 kroner mere om året bare at eje en benzin-/dieselbil. Det får nu FDM til at slå alarm.

I 2030 skal de danske bilister i diesel- eller benzinbiler finde mere end 3.000 kr. i budgettet. Altså bare for at eje en bil.

Det er interesseorganisationen FDM, der har regnet på, hvor meget en række afgiftsstigninger vil ramme bilisterne. Og det ser sort ud.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

For allerede fra nytår rammer de første afgiftsstigninger, når en 14 år gammel aftale hæver afgiften på både diesel og benzin. Samme år stiger ejerafgiften. Og det bliver den ved med indtil 2026.

Men også EU-afgifter, løbende indeksreguleringer og kvoteregler for CO2-udledning gør livet med benzin- eller dieselbil til et mareridt for danskerne.

LÆS OGSÅ: Nye tal – Danskerne vil stadig ikke køre i kinabiler

FDM er kommet frem til, at det i 2030 bliver 3.531 kroner overhovedet at eje en benzinbil. Beregningen har udgangspunkt i, at bilen kan køre 16 km/l og køres 20.000 kilometer om året. Det kan altså sagtens blive dyrere, end interesseorganet er kommet frem til.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Billedet er det samme for dieselbiler. Her er afgiftsstigningen i 2030 på 3.213 kr., hvis man går ud fra, at bilen kan køre mindst 18 km/l og tilbagelægge 20.000 kilometer om året.

I det hele taget er der ikke meget hjælp at hente. Heller ikke for folk i elbiler. På trods af en udskydelse af planlagte afgiftsstigninger er det nemlig stadig planen, at elbiler skal betale fuld registreringsafgift i Danmark.

Senest i 2035 skal der hverken være afgiftsrabat til den ene eller den anden ‘grønne’ biltype. Det vil sige, at danskerne igen skal betale 150 procent i registreringsafgift.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler