Annonce:

Far får regning på 100.000 kr. for fusk med datters bil

En sag om forsikringssvindel har nået sin endelige afgørelse i Højesteret, hvor en far har fået systemets ord for, at han og datteren snød med en bil.

En far skal nu finde næsten 100.000 kroner, efter at Højesteret har afgjort, at han svindlede sit forsikringsselskab.

Mandens datter kørte rundt i en bil i faderens navn. Og da hun var den primære bruger af bilen, burde forsikringen på bilen også være tegnet i hendes navn.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Avisen.dk.

Med Højesterets afgørelse kan forsikringsselskabet Alm. Brand nu kræve de penge tilbage, som forsikringsselskabet betalte for at få udbedret to skader på bilen. Det fremgår af domstole.dk.

LÆS OGSÅ: 17-årig må ikke køre bil efter knallert-tur på 68 meter

Det er ikke ukendt, at børn kører rundt i deres forældres biler. Men den måde, hvorpå mandens datter gjorde det, kan med Højesterets afgørelse altså sidestilles med forsikringssvindel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

At sagen faldt ud, som den gjorde, skyldes, at Højesteret lagde vægt på en række omstændigheder. Blandt andet blev bilen købt, da mandens datter fik kørekort, datteren omtalte bilen som sin egen, og efter det sidste uheld, hvor bilen blev totalskadet, købte hun en ny bil.

Også dengang i faderens navn. Det selvom hun også på den nye bil egentlig var fast bruger af bilen. Et forhold som slet ikke stod nævnt i forsikringspapirerne.

Sagen betyder, at faderen skal betale 41.000 kroner til forsikringsselskabet, 51.000 kroner i sagsomkostninger plus omkostningerne til sin egen advokat.

Altså ender regningen med lethed på den uhyggelige side af 100.000 kroner. Det beløb skal en 17-årige knallertkører ikke af med. Alligevel kan han godt vinke farvel til førerretten. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler