Annonce:

Christian har fundet alle politiets nummerpladescannere

Politiet vil ikke sige, hvor i landet, de overvåger bilisterne. Men det vil internetaktivisten Christian Panton, der har kortlagt mere end 250 overvågningskameraer i Danmark.

Besøg vores annoncør:

Politiet vil ikke sige, hvor i landet, de med såkaldte ANPG-kameraer, nummerpladescannere, overvåger danske bilister.

Men det vil internetaktivisten Christian Panton med hjemmesiden ANPG.dk gerne. Her har han kortlagt alle kameraer, der i Danmark bruges til at genkende nummerplader.

De punkter, der på Christian Pantons kort er markeret med rødt, er politiets nummerpladescannere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Udstyr som politiet ifølge Avisen Danmark ikke selv vil sige alt for meget om. Men de findes altså og bruges i høj grad.

LÆS OGSÅ: “Dansk” bilmærke vil beskyttes mod konkurs

Der er også nummerplade-genkendelsesteknologi til stede i de indtil videre fire danske miljøzoner. Men det mener Miljøministeriet, som står bag ordningen, ikke er noget problem.

Ministeriet mener nemlig ikke, at der er tale om overvågning i zonerne. Billederne bliver slettet lige så snart, det konstateres, at en bil lever op til de gældende krav i en miljøzone.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tilbage til politiets ANPG-udstyr. Det har ordensmagten brugt siden 2015. Og i forbindelse med finansloven 2020 blev det besluttet at udvide antallet af stationære nummerpladescannere fra 48 til 160.

Ligeledes blev antallet af mobile nummerpladescannere, dem som bl.a. politibilerne kører rundt med, udvidet fra 66 til 170.

I 2018 blev det dog afsløret, at Rigspolitiet ulovligt opbevarede såkaldte no-hits-data, som ikke er relevant for politiets arbejde, i mere end de lovlige 24 timer. Faktisk blev data på bilister opbevaret i helt op til 60 dage, før det blev slettet.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Hos interesseorganisationen FDM, som selv får heftig kritik i øjeblikket, har man flere gange kritiseret overvågningen af biler i Danmark.

Men chefkonsulent Dennis Lange erkender over for TV 2 Kosmopol, det tidligere TV 2 Lorry, at det er et effektivt middel.

Læs mere om færdselspolitiets arbejde på de danske veje lige her!

Her er alle politiets nummerpladescannere i Danmark
Screendump: anpg.dk
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler