Annonce:

EU ombestemmer sig: Ny plan vil tillade syntetisk brændstof efter 2035

I et udkast til en ny emissions-plan lægger EU-Kommissionen op til at tillade syntetisk brændstof – det såkaldte e-fuel – efter 2035.

Det ser ud til, at Tyskland og en alliance af seks andre EU-lande, får EU-systemet til at makke ret. De syv lande vil nemlig ikke være med til, at EU i 2035 forbyder nye biler med forbrændingsmotorer.

LÆS OGSÅ: Politikere vil forbyde gratis parkering – “Ta’ bussen”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det er EU tilsyneladende klar til at lave om på. I hvert fald lægger EU-Kommissionen i et nyt udspil op til at tillade syntetisk benzin. Det såkaldte e-fuel. Det skriver Reuters.

Tyskland forlanger forbedringer 
Dermed bliver forbrændingsmotoren ikke forbudt. EU vil dog have en eller anden form for vagthunds-ordning installeret i nye biler med forbrændingsmotor efter 2035. Det skal, siger EU, nemlig ikke være muligt for disse biler at køre på andet end syntetisk benzin.

Ifølge kilder, som bl.a. Reuters refererer, vil Tysklands transportminister Volker Wissing ikke skrive under på noget som helst, før EU laver om på de planer, som forbyder forbrændingsmotoren

Også italienerne har stillet sig på bagbenene over EU’s nuværende forslag om et fossil-forbud. Det er især Porsche, Lamborghini og Ferrari der har ytret ønske om at få lov at fortsætte udviklingen af e-fuel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler