Reklame:

Politikere vil forbyde gratis parkering – “Ta’ bussen”

Det har ellers længe været sådan, at der kunne parkeres gratis i visse tidsrum. Men det skal nu være fortid, mener både S og SF.

Både Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti vil have bilister i København til at betale endnu mere. I hvert fald hvis de ikke har beboerlicens. Begge partier vil nemlig skrotte byens gratis parkering.

En ordning der i dag gælder fra lørdag kl.17 frem til mandag morgen kl. 8. Det skriver TV2 Kosmopol.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


SF’s Astrid Aller kalder det at vride flere penge ud af bilisterne for ‘en nem måde at sikre mere klimahandling på’. Og hun møder opbakning fra Socialdemokratiet. Ifølge partierne vil det nye forbud spare 6.500 ton co2 om året.

SF: Nyt forbud er ikke et problem
At bilismen, der i forvejen er stærkt reguleret i hovedstaden, nu skal rammes af et forbud, synes Astrid Aller ikke er noget problem.

– Vi trykker også på alle andre knapper, men problemet er, at så længe bilerne udleder så meget CO2, kan vi ikke bare gå udenom dem, siger hun til TV2 Kosmopol.

SF’eren peger i stedet på en ‘rigtig god kollektiv transport i København’. Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for det nye forbud, S og SF vil indføre.

Reklameblok:
Konservatives Jakob Næsager mener, at der blot er tale om endnu en afgift. Han peger desuden på, at et sådant forbud ikke må indføres. Betalingsparkering må nemlig kun indføres for at regulere trafikken. Og her er co2 ikke en del af det regelsæt.

Heller ikke på gaden i hovedstaden kunne TV2 Kosmopol finde meget opbakning til forslaget.

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?