Annonce:

Energiselskaber bremser investeringer i særlig benzin

Det er en faldende efterspørgsel i flere lande, der nu får energi-giganter som Shell og BP til at pause eller nedprioritere investering i biobrændstof.

Besøg vores annoncør:

Energiselskabet Shell sætter byggeriet af et biobrændstof-anlæg i Holland på pause. Det samme gør britiske BP i Tyskland og USA.

Biobrændstoffet kan ellers laves på restaffald. Men ifølge Shell sætter firmaet sine planer på pause, fordi markedsforholdene endnu ikke gør brændstoffet konkurrencedygtigt.

Lederen af ​​Shells investering i vedvarende brændstoffer, Huibert Vigeveno, siger dog, at energi-giganten stadig sigter efter en ‘netto-nul-udledning’ i 2050.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Tesla-ejer afsløret af ekskonen – skal betale 700.000 kroner

Det betyder ikke nødvendigvis, at Shell er færdig med at udlede CO2 til den tid, men at virksomheden vil kompensere for det på anden vis.

– Vi vil fortsat bruge aktionærernes kapital på en velafbalanceret og disciplineret måde for at levere mere værdi og mindre udledning, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det er dog ikke kun hos Shell, at biobrændstoffet er løbet ind i en mur. I Sverige er salget styrtdykket. Men fordi landets tankstationer i kraft af loven på området er forpligtet til at have brændstof fra en vedvarende kilde i tankene, er en afløser allerede klar. Læs mere om det her.

Nyheden fra Shell og BP betyder da heller ikke, at der nu udelukkende satses på strøm til elbiler. Faktisk vakler stadig flere bilmærker i deres tro på, at elbilen er det eneste rigtige.

Senest har både Mercedes og Volkswagen meldt ud, at man vil bruge adskillige hundrede milliarder kroner på netop udviklingen af forbrændingsmotoren. Hos Volkswagen i Wolfsburg tages pengene direkte fra udviklingen af elbiler.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler