Annonce:

Endnu et bilmærke nægter kun at bygge elbiler

Renault vil i lighed med en række andre bilmærker ikke lægge alle æg i én kurv, og nu vil mærket i hvert fald i ét årti mere bygge biler med forbrændingsmotorer.

I en overskuelig fremtid – i hvert fald det næste årti – vil Renault stå på to ben. Det betyder, at mærkets kunder får valget mellem fossil- og elbiler.

Det fortæller mærkets direktør Fabrice Cambolive ifølge Automotive News.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Med den nye strategi håber Renault at kunne tilpasse sig et marked, hvor efterspørgslen på elbiler går markant langsommere end forventet.

Udmeldingen fra selve mærket Renault står i skærende kontrast til Renault-gruppens udmelding. Her forudså gruppens direktør Luca de Meo, at gruppen kun vil have elbiler på programmet allerede i 2030.

LÆS OGSÅ: Russiske hackere har lagt Motorstyrelsen ned

Luca de Meo har også for nylig sagt, at en række europæiske bilmærker ud over dem i Renault-gruppen ikke ville protestere, hvis EU holder fast i et forbud mod nye biler med forbrændingsmotorer. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På den anden side har bilkoncernen også sagt, at man ikke ser en verden for sig, hvor fossilbilerne udgør mindre end 40 procent af markedet i 2040.

– For mig handler det ikke kun om at bygge elbiler i 2030. Vi er nødt til at følge tendenser med to meget konkurrencedygtige retninger i vores modelprogram. At stå på begge ben, siger Cambolive.

Renaults beslutning betyder bl.a., at den nye elektriske udgave af en Renault 5 bliver solgt side om side med fossilbilen Renault Clio.

Det franske mærke er dog ikke alene om at finde bakgearet, når det kommer til elbiler. I sidste uge trådte Mercedes også på bremsen. Og hos Toyota nægter man helt at bruge flere penge på elbiler. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Læs flere nyheder fra og om Renault her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler