Annonce:

Endnu billigere benzin er på vej til danskerne i næste uge

Benzinprisen er ligger lige nu på det laveste niveau siden juli måned. Men der er gode chancer for, at de dyre dråber bliver endnu billigere.

Det er dyrt at tanke sin bil i Danmark. Omend det er gået den rigtige vej for literprisen. Faktisk har benzinen ikke være billigere, end den er lige nu, siden juli.

Men der er ifølge analytikere gode chancer for, at literprisen kan komme enndu længere ned. For bare par uger siden frygtede man ellers for priser som i sommeren 2022, hvor en liter benzin kostede over 20 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Hvis de aktuelle og lavere priser fra torsdag holder de kommende dage, kan bilisterne igen køre med gode tanker til priser og pengepung, siger investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen til Ritzau.

På knap en måned er prisen på råolie, hvis mængde opgøres i tønder, faldet med godt 16 procent. Det på trods af krigen mellem Israel og Hamas, som fik analytikere til at frygte for en endnu mindre olieproduktion i Mellemøsten.

LÆS OGSÅ: Medie: Dansker er med i helt ny Formel 1-film

At prisen er faldet kan dog skyldes flere ting, mener investeringsøkonomen. Blandt andet er olielagerne vokset i både USA og Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Dertil skal lægge en lavere end forventet økonomisk vækst i Kina. Og når verdensøkonomien er på vej i bakgear, går det også ud over efterspørgslen på olie.

Danske bilister skal dog ikke blive forvente med billig benzin. Allerede har næste år betyder en meget gammel politisk aftale, at regeringen lægger yderligere afgift på både benzin og diesel. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler