Annonce:

Elon Musk sagde brugte Teslaer ville stige 5 gange i værdi

Elon Musk har gennem hele sin karriere som Tesla-direktør sagt nogle ret vilde ting. Og taget lige så meget fejl.

Så sent som sidste år fortalte Elon Musk, at han tror på, at ‘selvkørende’ Teslaer kan blive op til fem gange mere værd. Altså som brugtbiler.

De biler vil med andre ord – i modsætning til stort set alle andre biler, der nogensinde er bygget – stige i værdi. Og det endda ganske voldsomt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den vilde prisstigning er dog udeblevet. Tværtimod er brugte elbiler generelt styrtdykket i værdi. Og spørger man hos konkurrenterne fra Toyota, er der slet ikke noget marked for brugte elbiler.

Det skriver Carscoops.

LÆS OGSÅ: 1. marts ramte nyt forbud alle danske bilister

Men det tror Elon Musk altså på. Allerede i 2019 slog han fast, at en Tesla er en bil, der kun stiger i værdi. Ikke en bil, der falder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Mediets gennemgang af salgsportalen Edmunds viser dog et noget andet billede. Her rasler prisen ned. Særligt tydeligt er det for modelårene 2019-2018 og nedefter.

Bevares, brugte biler falder i pris. Men et dataudtræk fra Edmunds viser, at Teslaer kan være hårdere ramt end brugte biler generelt.

Sammenholder man januar 2024 med samme periode året før, er prisen på Tesla Model 3 faldet med 29 procent i snit. For brugte biler generelt set er det tal ‘kun’ 19,5 procent over den samme periode.

LÆS OGSÅ: Kriseramt bilmærke lukker udstilling i Danmark

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Billedet er det samme herhjemme. I løbet af 2023 faldt prisen på brugte elbiler med de samme 29 procent som i USA. Det viser tal fra BilBasen.

I det hele taget har bilister verden over måttet æde nogle gevaldige værditab, siden Tesla begyndte at hugge gevaldigt af prisen på helt nye biler.

Faktisk er værditabene blevet så store, at man hos interesseorganisationen FDM ser især ejere af nye og kun lettere brugte elbiler med meget store problemer. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om alle biltyper lige her!

Annonce:Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler