Annonce:

Elbiler udgør en sikkerhedsrisiko, siger dansk værksted

Herskende myter om at elbiler ikke har brug for service, får nu alarmklokkerne til at ringe hos landsdækkende værkstedskæde.

Ovenpå et rekordhøjt elbilsalg i 2023 viser en ny undersøgelse fra Bilbasen, Elbilkøberne 2024, at 70 procent af de danskere, der forventer at købe en bil inden udgangen af 2025, regner med at vælge en elbil.

– Vi kan nu se, at langt størstedelen af forbrugerne har besluttet sig for en elbil inden for en overskuelig fremtid.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Vi ser også, at der nu for alvor også er begyndt at blive handlet en del brugte elbiler, hvor det for relativt kort tid siden primært var nye eller næsten nye, siger Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen, i forbindelse med undersøgelsen.

Alligevel får udsigten til markant flere elbiler på vejene Jesper Valentin Lund, der er konceptchef hos værkstedskæden AutoPartner, til at råbe op.

LÆS OGSÅ: Ny afgift er på vej til 694.000 bilejere i Danmark

Mange ejere af elbiler fravælger nemlig det regelmæssige service, mener værkstedskæden. Og det er ikke en god idé. Faktisk er det en myte, at elbilerne kan køre vedligeholdesfrit rundt på vejene.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Folk ser anderledes på en elbil – som en computer på hjul – og overordnet oplever vi, at mange elbilejere groft sagt ikke tror, at en elbil skal vedligeholdes.

– Og det får mange til at skippe den regelmæssige service. Mange elbiler gør først selv opmærksom på, at de skal serviceres efter 24 måneder, men hvis du kører rundt i to år, og der har været vintervejr med vejsalt og så videre, så har bilen det ikke godt.

24 måneder mellem service er bestemt ikke foreneligt med det danske klima, og eksempelvis bremserne skal altså skilles ad og renses oftere end det.

– Med et stigende antal elbiler på vejene, som typisk vejer over to tons, og hvor en væsentlig del ikke vedligeholdes tilstrækkeligt, kan det i yderste konsekvens gå ud over folks sikkerhed, siger siger Jesper Valentin Lund i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Vandt en million og købte brugt bil: “Man er vel nordjyde”

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Noget andet, undersøgelsen Elbilkøberne 2024 viser, er den grundlæggende opfattelse hos folk med i elbiler. Den er billigere at holde kørende.

Det mener 84 procent af de bilister, som blev spurgt. Men for at det skal holde stik, er regelmæssig service ifølge Jesper Valentin Lund nødvendigt.

– Lad mig bare slå fast, at lige som på benzin- og dieselbiler, er der også helt almindelig garanti på alle elbiler, hvis de bliver serviceret efter forskrifterne.

– På den lange bane er det præcis lige så vigtigt at vedligeholde en elbil, selvom mange negligerer det – ellers kan det både ende med dyre reparationer, og det der er værreafslutter konceptchefen.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler