Annonce:

Tankstationer vil have lov til at afskaffe særlig benzin

Der bliver længere og længere mellem E5-pumperne. I hvert fald i Tyskland. Og nu vil tankstationerne have lov til at droppe benzinen.

Den almindelige oktan 95 kan stadig tankes. Og det både herhjemme og i udlandet. Men i Tyskland vil man gerne af med den.

Tankstationerne vil i hvert fald gerne. Benzinen, der består af det mindste mulige bioethanol, er dog stadig populær blandt forbrugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver det tyske medie 24Auto.

En undersøgelse fra Saarland University of Technology and Economics viser, at hvis alle tyske biler med forbrændingsmotor kørte med den højst krævede bioethanol-blanding – nemlig 10 procent – vil det spare Tyskland for en udledning på 2,5 millioner ton CO2 om året.

LÆS OGSÅ: VW bruger 500 mia. kroner fra elbiler på benzin og diesel

Men faktisk har tankstationerne allerede fået lov til at udfase E5-benzinen. Det skete allerede i marts måned i år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De fleste biler kan uden problemer køre på E10-benzinen. Men der er visse tilfælde – også på to hjul for motorcyklernes vedkommende – hvor E10-benzinen ikke er en mulighed.

Automotive Powertrain Institute vurderer dog, at mindre end én procent af bilerne fra mærker som Volkswagen, Mercedes, Opel, Ford og BMW reelt ikke kan køre på andet end eksempelvis E5-benzin.

Duraid El Obeid, der er bestyrelsesformand i organisationen Federal Association of Independent Gas Stations, siger, at der ikke lige nu er planer om at lukke for E5-tankene. Samtidig kan han dog godt forestille sig, at E5-benzinen udfases i slutningen af 2025.

Faktisk er det allerede sket i andre lande. Eksempelvis i Tjekkiet, hvor man gik over til kun at sælge E10-benzin i april i år.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler