Annonce:

Dieselgate: Tyskland truer Audi med milliardbøde

Audi skal have fjernet ulovligt software i alle berørte biler inden d.26 september – ellers står den tyske regering klar med kæmpe bøder pr. bil

Dieselskandalen har ikke sluppet sit tag i VAG-koncernen. Heller ikke selvom det snart er seks år siden, at det for alvor blev offentligt kendt, at koncernen installerede software, der manipulerede med udledningen, i en række biler.

Nu er det så kommet frem, at Audi – der er ejet af Volkswagen og dermed er en del af VAG-gruppen – kan se frem til en bøde i milliardklassen. Bøden står den tyske stat klar med, hvis ikke Audi får fjernet den ulovlige software fra samtlige ramte biler inden den 26 september.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Koncernen har i forvejen betalt milliardbeløb i bøder og sagsanlæg som følge af dieselskandalen.

Og nu kan endnu milladregning være på vej. Helt præcist kommer det til at koste Audi 25.000 euro pr. bil, der endnu ikke er ordnet. Sidste år estimerede de tyske myndigheder, at der stadig var 127.000 Audier med “snydesoftware” på vejene.

Heraf 77.000 biler alene i Tyskland. Samlet set er det altså tæt på to milliarder euro, Audi skal betale til den tyske stat, hvis ikke der meget snart sker noget.

Selv vil Audi-toppen ikke udtale sig om sagen. Dog bekræfter fabrikken, at den tyske regering kræver handling. Og at fabrikken vil nå alle biler inden deadline. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

De ramte Audier er modeller lige fra A4 til A8 – alle sammen med V6 eller V8-dieselmotorer.

 

 

 

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler