Annonce:

Det kostede 116.000 kroner at fjerne Pernilles Ford ulovligt

Da motoren i Pernille Eriksens Ford Focus stod af efter bare fire måneder, hentede forhandleren ulovligt hendes bil på et andet værksted. Bilister skal ikke finde sig i den slags, advarer FDM.

Det endte som noget af et tovtrækkeri med forhandleren, da motoren i Pernille Eriksens Ford Focus stod af efter bare fire måneder.

For forhandleren endte nemlig med at afhente bilen på et andet værksted for selv at kigge på bilen. Det fortæller Pernille Eriksen i et interview til interesseorganisationen FDM.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I første omgang ville forhandleren ikke betale regningen for den havererede motor. Derefter ville han alligevel. Men han endte altså med at hente bilen, uden at få lov først. Og så klappede fælden.

Det andet værksted udleverede bilen, fordi de troede, at det var blevet aftalt, forklarer Pernille Eriksen til FDM.

LÆS OGSÅ: Christian har fundet alle politiets nummerpladescannere i Danmark

Hele fadæsen udløste en 8 ugers lang kamp. Men fordi forhandleren endte med selv at afhente bilen, accepterede han også at købe bilen tilbage, mener jurist i FDM, Uffe Foged Jespersen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge organisationen kender man til flere sager som Pernille Eriksens, hvor bilister med problematiske biler er blevet afvist af forhandleren.

Men det skal man som bilist ikke finde sig i. I det første år efter et bilkøb er det nemlig altid forhandleren, der skal bevise, at fejlen ikke var på bilen, da den blev købt.

Sådan har det været siden 1. januar 2022, hvor den såkaldte ‘formodningsregel’ har stillet bilister endnu bedre overfor stædige bilforhandlere. Læs mere om det her.

I alt endte Pernille Eriksen med at få 116.500 kroner retur for Forden, skriver FDM. Her var 11.000 kroner trukket fra for de kilometer, hun havde kørt i bilen.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Men der er også danskere, som køber biler, der ganske kort efter købet er ubrugelige. Også selvom der ikke er noget galt med bilen.

Sådan endte det for Lars M., der i 2021 betalte 550.000 kroner for en bil, der i dag er ubrugelig; faktisk umulig at tanke i Danmark. Læs mere om det her.

Læs flere nyheder fra og om bilernes del af vores verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler