Annonce:

Det er 20 år siden, Fiat 500 blev genopfundet

Italianerne fejrer i disse dage, at det er 20 år siden, konceptet, der blev til Fiat 500, blev vist frem for offentligheden.

Hvad skete der i 2004? Jo, en Honda CRX Del Sol var lige ved at blive Danmarks flotteste bil det år.

Det hele foregik bare et par måneder efter, at Fiat 500 blev genfødt. I hvert fald som koncept. For på Geneve Motor Show i marts 2004 viste Fiat konceptet Trepiuno.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Der skulle dog gå yderligere tre år, før Fiat 500 blev til noget på et samlebånd. Året efter udviklede Fiat også det, der skulle blive til Ford Ka. Endda på samme platform.

Men det er en helt anden historie. For selvom Ford Ka for længst er kørt i graven, findes Fiat 500 stadig. Og nu lancerer Fiat en særlig jubilæums-model kaldet Tributo Trepiuno.

LÆS OGSÅ: Bilist får 1.000 kroner i bøde for Danmarks mindste fejl

Forandringer i forhold til den almindelige Fiat 500 er det småt med. Men de er der. Blandt andet er instrumentbordet prydet med tegninger af det oprindelige Trepiuno-koncept.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Farven – eller rettere sagt farverne – på Tributo Trepiuno er yderligere et hit. Fiat siger, at jubilæums-modellen er lakeret i en speciel nuance af hvid. Men faktisk er emblemerne mere interessant.

De er nemlig blå. Præcis lige som de var mellem 2001 og 2006, da modellen blev gentænkt. Lanceringen i 2007 betyder dog, at det logo aldrig fandt vej til Fiat 500. Altså ikke før nu.

Læs flere nyheder fra og om Fiat lige her!


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler