Annonce:

Bilist får 1.000 kroner i bøde for Danmarks mindste fejl

I løbet af morgen- og formiddagstimerne sidste fredag slog betjente fra Østjyllands Politi især til mod bløde trafikanter i det centrale og nordlige Aarhus.

Det var nok at give sig til, da Østjyllands Politi fredag morgen og formiddag i sidste uge gik målrettet efter bløde trafikanter i Aarhus.

Hele 115 gange måtte betjentene finde blokken frem. Størstedelen af gangene, fordi cyklisterne ikke kunne finde ud af at overholde det samme simple regel i trafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser politikredsen i døgnrapporten.

Hele 40 gange blev cyklister nemlig taget i at køre over for rødt lys. Det koster en bøde på 1.000 kroner pr. gang. Der blev dog også kørt mod ensretningen, i gågade og fodgængerfelt.

LÆS OGSÅ: Partier forlanger ulovligt forbud mod danske biler næste år

Bilisterne skal dog i samme sammenhæng ikke se sig selv for hellige. For også blandt dem er der problemer med at blive på den rigtige side af færdselsloven.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tre kørte uden sikkerhedssele, tre andre talte i håndholdt mobiltelefon, én kørte – ligesom flere cyklister – direkte mod færdselsretningen. To parkerede ulovligt. Men her sluttede politiets arbejde ikke.

For der var endnu én bilist som ikke havde helt styr på reglerne. Af døgnrapporten fremgår det nemlig, at politiet noterede at bilisten anvendte nødblinket forkert.

Og det koster. Faktisk lige præcis 1.000 kroner. Samlet set fik cyklisterne dog bøder for langt mere end bilisterne. Altså i denne omgang.

Nødblinket kan man mene om, hvad man vil. Men det er straks meget værre, når der absolut intet lys er.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Det skal der ikke mere end en tilfældig tur ud på de danske veje til, for at opdage. Alt for mange bilister kører nemlig stadig rundt med slukkede baglygter.

Problemet er så massivt – og har været det så længe – at vi har lagt spalteplads til en vigtig pointe fra vores kolleger på Bil Magasinet. Læs mere om det her!

Læs mere om politiets arbejde på de danske veje lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler