Annonce:

Den måske sidste ‘nye’ Skyline GT-R i verden har kørt uhyggelig få kilometer

At dømme ud fra kilometertallet skulle man tro, at denne Skyline GT-R har stået stille, siden den trillede af samlebåndet for snart 30 år siden.

Er du Nissan Skyline-fan, er der i den grad noget at se frem til om en lille måneds tid. En 27 år gammel R33 GTR skal nemlig på auktion i Californien. Men at dømme ud fra kilometertælleren kunne bilen lige så godt være ny.

Siden, den trillede af samlebåndet i Japan i 1995, har den Midnight Purple-lakerede japaner nemlig kun kørt 1.590. Det svarer til bare 58 kilometer om året lige siden. Og alene på grund af det faktum, at den første ejer har kunnet passe på – og gemme den væk i sådan en grad – bilen, forventes det, at GT-R’eren indbringer en mindre formue.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Historien går, at bilen har indgået i en privat samling i Hong Kong, og at den først for nylig er importeret til USA. Men hverken i Hong Kong eller USA er der lavet om på den ældre japaner. Det betyder, at hestekræfterne stadig kommer fra en 2,6-liters rækkesekser. Den Nissan i sin tid kaldte RB26DETT-motor. Hestekræfter er der i øvrigt ‘kun’ 280 styk af. Altså officielt…

Farven er måske det vigtigste
Den femtrins manuelle gearkasse er der heller ikke rodet ved. Men det, der måske i virkeligheden gør bilen her til et objekt interessant for samlere, er farven. Meget få Skylines blev i modellens levetid nemlig malet i farven Midnight Purple. Men det her er en af de få.

Sammen med søsterfarven Midnight Purple II og den lysere Millenium Jade udgør farven trioen af de mest eftertragtede Skyline-farver i historien. Med til fortællingen om bilen hører dog også, at R33’eren er den mindst attraktive Skyline-model af dem alle.

Det kan være med til at lægge et helt naturligt lov over prisen. På den anden side er priserne på de gamle performance-modeller fra Nissan på de seneste eksploderet. De er nu på et hidtil uhørt højt niveau. Måske fordi modellerne efterhånden er lovlige i netop USA. Fordi bilerne aldrig blev solgt fra ny i USA må de amerikanske Skyline-fans nemlig vente på, at hver enkelt model fylder 25 år. Før det er bilerne nemlig ikke lovlige at importere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler