Annonce:

De har købt 333 eksemplarer af verdens dyreste Volkswagen Golf

Der er ikke flere. Og bilmodellen kommer aldrig nogensinde igen. Så det var lidt af et tilløbsstykke, da VW leverede de første R 333.

Med en pris på 76.410 euro svarende til 570.000 kr. uden afgifter har Volkswagen aldrig bygget en dyrere Golf end R 333.

Og Volkswagen kommer aldrig til at gøre noget lignende igen. Den næste Golf bliver nemlig udelukkende en elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Så det var lidt af et tilløbsstykke, da de første 20 R 333-kunder for nylig fik leveret deres biler. Overleveringen af samtlige biler foregik ved en ceremoni i Volkswagen-gruppens museum Autostadt i Wolfsburg.

Det samme sted hvor en række klimaaktivister i oktober sidste år limede sig fast til gulvet på Porsches etage. Efterfølgende klagede aktivisterne over, at lyset i museet blev slukket, og at de i den forbindelse ikke fik noget sted at skide. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Verdensberømt biltræf blev forbudt – nu genopstår det

Men tilbage til den specielle Golf. Samtlige Golf R 333 males i farven Lime Yellow Metallic. Motoren, en 2-liters turbo-benziner, leverer 333 hestekræfter og 420 newtonmeter. Og den eneste gearkasse-mulighed er en 7-trins dobbeltkobling.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Til gengæld flytter Volkswagen hastighedsbegrænseren fra 250 til 270 km/t. Den nye Golf er i øvrigt 4,6 sekunder om at nå fra 0 til 100 km/t.

Den lanceres som den sidste af de første Golf 8. Der er nemlig et facelift på vej. Det forventes ude hos forhandlerne i løbet af næste år. Herfra går der yderligere fire gange 365 dage, før Volkswagen er klar med den helt elektriske afløser Golf 9.

 


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler