Der står 120.000 af dem langs de danske veje. Nu betyder en hård vinter, at 20.000 kantpæle står over for en udskiftning. Dobbelt så mange som ellers på et helt år.
Mange danske bilister drøner lige forbi dem hver dag. Og det faktisk uden at vide, hvad kantpælene betyder.
Men de små røde-hvide markeringspæle er en stor hjælp for Vejdirektoratet. Når pælene altså ikke lige er ‘langt ned’ af vind og vejr.
Sådan som det i mange tilfælde har været tilfældet i den vinter, vi lige er kommet ud af. Hos Vejdirektoratet plejer man at kunne nøjes med at udskifte 10.000 kantpæle om året. I 2024 fordobles det tal.
Det skriver TV Midtvest.
LÆS OGSÅ: Danske bilister kender dem ikke – nu skal 20.000 skiftes
– Når vinteren har været hård, skal der meget sne væk fra vejene. Det sørger sneplove og fejemaskiner for, og når snedyngerne sendes ud i vejsiden, så går det naturligvis ud over kantpælene, siger afdelingsleder Bent Nielsen fra Vejdirektoratet til mediet.
Kantpælene kører mange bilister forbi hver eneste dag. Og i mange tilfælde helt uden at tænke over, at de små stykker plastik faktisk er til stor hjælp. Læs mere om hvorfor her.
Kantpælenes funktion er dog ikke det eneste, danskerne tilsyneladende har svært ved at forstå bag rattet.
En opgørelse, som månedsmagasinet Samvirke står bag, viser, at hver fjerde dansker ikke aner, hvad en simpelt færdselstavle for minimumshastighed betyder.
Endnu værre står det til andre steder og med andre symboler i trafikken. Faktisk står det så slemt til, at straffen ikke bare er 2.000 kroner i bøde. Det udløser også et klip. Læs mere om det her.