Annonce:

Danske bilister fatter ikke simpel regel i rundkørsel – koster 2.000 kr. i bøde

Det er langt fra alle danske bilister, der kan de ellers meget simple regler for at køre rundt i en rundkørsel.

Besøg vores annoncør:

De er så almindelige, at de er i snart sagt alle danske byer. Alligevel kan noget så simpelt som en rundkørsel være kilde til stor frustration blandt danske bilister.

Det er nemlig langt fra alle bilister, der har styr på reglerne for kørsel i rundkørsler. Mange bilister er slet ikke opmærksomme på, at de altid har ubetinget vigepligt ved rundkørsler.

Det betyder, at man ikke bare må blæse ud i en rundkørsel uden at tage hensyn til den trafik som allerede befinder sig rundkørslen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Vil man ind i en rundkørsel, skal man som bilist sikre sig, at man ikke er til gene for den øvrige trafik. Når det alligevel går galt, skyldes det ofte, at bilister ikke har styr på, hvor de skal placere sig i rundkørslen.

LÆS OGSÅ: Politiet erkender nederlag – ulovlig praksis over for bilister blev IKKE anket

Det er de tosporede rundkørsler, der er anledning til de største hovedbrud bag rattet. Men reglerne er faktisk simple.

Skal du som bilist af ved den første vej i rundkørslen, skal du altid bruge højre spor i rundkørslen. Skal du derimod ud én af de øvrige veje, skal du altid køre i sporet med bedst plads.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der er ofte god plads i det venstre spor. Noget Vejdirektoratet flere gange har mere end antydet i talrige kampanger, der vil lære danske bilister om kørsel i rundkørsler. Om det er lykkes, skal du bare ud i trafikken for at finde ud af.

Straffen for at blæse på den ubetinget vigepligt vil i øvrigt kunne mærkes hos de fleste. Politiet kvitterer både en bøde på 2.000 kr. og et klip i kørekortet for det.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler