Annonce:

Dansk kommune udskammer folk i fossilbiler med nyt kort

I Ringkøbing-Skjern Kommune mener man ikke, at der er anden vej frem for den grønne omstilling end elbiler. Nu udstiller kommunen folk i andre biler offentligt.

Der er ingen anden vej frem for trafikken end elbilen. I hvert fald ikke i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kommunen vil have borgerne til at udskifte 10.000 benzin- og dieselbiler med elbiler inden 2030. Det mener kommunen nemlig er klimavenligt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Ringkøbing-Skjern i en pressemeddelelse.

Og nu er Ringkøbing-Skjern klar til at udstille de områder, hvor der er både færrest og flest elbiler i kommunen med et digitalt kort.

LÆS OGSÅ: Gunther Steiner har fået nyt Formel 1-job efter Haas-fyring

Jesper Lærke, der er formand for kommunens klimaråd, mener, at kortet skal virke inspirerende. I hvert fald skal det vise, at elbilen efterhånden er for alle.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Fremtidens transport er nødt til at være grøn, og vi håber, at kortet kan være med til at understrege, at elbiler efterhånden er blevet for alle.

– Det er meningen, at kortet på en dynamisk og inspirerende måde viser transformationen fra fossile brændsler til el, som bilerne i kommunen gennemgår i de kommende år.

– For kun ganske få år siden følte folk i elbil sig lidt alene på vejene i kommunen – det tror jeg ikke, de gør længere, lyder det fra Jesper Lærke.

Kommunen oplyser selv, at der i øjeblikket er 18.736 indregistrerede benzinbiler og 16.527 dieselbiler i Ringkøbing-Skjern.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Kortet er inddelt i nuancer af grøn, hvor de mørkeste markerer, hvor flest elbiler kører rundt. Ønsket om de langt færre fossilbiler i Ringkøbing-Skjern er dog ikke nødvendigvis fremtiden.

I hvert fald mener en række bilmærker, at det skal være bilisterne – ikke love og regler – der bestemmer, hvad der kører rundt på vejene. Læs mere om det her.

Læs mere om bilisternes forhold på de danske veje her!

Dansk kommune udskammer folk i fossilbiler med nyt kort
Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler