Annonce:

Danmark nægter at betale 3,5 mio. kroner i særlige bilbøder

Danmark betaler hverken miljøzone-afgifter eller bøder, når diplomater ignorerer regler. Det bekræfter Udenrigsministeriet i en mail til Boosted.

Danmark er ikke det land, der skylder mest i miljøzone-afgifter i London. Den ‘ære’ tilfalder amerikanerne, hvis ambassade har ubetalte miljøzoneafgifter for mere end 14 millioner britiske pund.

Men i lighed med amerikanerne nægter det officielle Danmark at betale til englænderne, når diplomaterne blæser på reglerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det bekræfter Udenrigsministeriets pressetjeneste i et mailsvar til Boosted-redaktionen.

Og selvom både bystyret i London og Englands regering hævder, at man vil forfølge de lande, som ikke betaler afgifterne, ændrer det ikke den danske beslutning.

LÆS OGSÅ: 20-årig anholdt – gemte 22 fotofælder under sin seng

Faktisk, skriver Udenrigsministeriet, fik englænderne allerede i 2007 besked om, at Danmark nægter at betale miljøzone-afgifterne. Det skyldes regler, som diplomaterne kan dække sig ind under.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

“Danmark har sammen med et flertal af EU-lande og USA vurderet, at Congestion Charge udgør en beskatning, som diplomater i henhold til Wienerkonventionen er undtaget fra,” oplyser Udenrigsministeriet i en mail til Boosted.dk.

Omvendt er det ikke kun danske diplomater, der opfører sig skidt i trafikken i andre lande. Det sker også for udenlandske diplomater herhjemme.

Ekstra Bladet har eksempelvis kunnet afdække, hvordan en dansk chauffør ansat af den sydafrikanske ambassade kan tænde helt af i en blå BMW, uden at politiet kan komme efter ham. Læs mere om det her.

Hvor meget Danmark, og andre lande med diplomatiske forbindelser i England, skylder englænderne i miljøzone-afgifter, kan ses på denne liste fra transportstyrelsen i London – Transport For London.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler