Annonce:

BYD’s elbiler har ubrugeligt firehjulstræk, afslører test

Kinesiske BYD sælger biler med firehjulstræk. Men i praksis er det ubrugeligt, og bilerne kører som baghjulstrækkere, afslører ny test.

BYD sælger sin Tesla Model 3-konkurrent kaldet Seal som en firehjulstrækker. Men det er meget langt fra virkeligheden.

Det afslører en ny test, som svenske Teknikens Värld står bag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilen, BYD Seal AWD Excellence, fås også i Danmark. Men den har ikke det firehjulstræk, kineserne lover. Og i bedste fald er det ubrugeligt, konkluderer svenskerne.

Teknikens Värld testede to firehjulstrukne BYD Seal og satte dem til henholdsvis at køre opad bakke og væk fra nogle ruller under forhjulene i et p-hus i Stockholm. Begge gange med samme resultat – nemlig at bilerne trak på baghjulene. Forhjulene reagerede slet ikke.

LÆS OGSÅ: Nu tager BMW 1.000 kroner for ét stykke papir

– Vi kører testen på en bakke, bilen får noget modstand gennem stigningen, og den skal kunne trække sig fri af rullerne ved at sende motorkraft til forhjulene. Men det gør den ikke, skriver svenskerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

BYD afviser kritikken totalt og beskylder journalisterne for at have ‘kørt bilen forkert’, fordi bilmærkets måde at lave firehjulstræk på er ‘anderledes end andres’.

Teknikens Värld satte i samme test dog en Tesla Model 3 med træk på alle fire hjul til at gennemføre samme opgaver. Og det gjorde bilen uden problemer.

I det hele taget er BYD ikke det eneste mærke, der bøvler med firehjulstræk. Ole Næss er MG-ejer, og han mener, bilmærket har lovet ham noget, hans Marvel R i hvert fald ikke har. Læs mere om det her.

Kineserne er dog ikke de eneste med problemer. Tesla har eksempelvis for nylig måttet tilbagekalde mere end 1250.000 biler spredt over hele modelprogrammet. Årsagen? Bilerne mangler en super irriterende lyd. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler