Reklame:

Danske bilister rammes – periodisk afgift stiger enormt på disse biler

Der er egentlig ikke så meget at gøre ved det. For afgiftsstigningerne er allerede vedtaget. Og det slutter ikke før 2026.

Vi skal tilbage til 2020 for at finde den seneste ændring af registreringsafgiften og de periodiske afgifter for biler i Danmark.

Men aftalen, der blev præsenteret i december det år, gjorde til gengæld også ondt på de danske bilejere. Der er nemlig udsigt til flere år med afgiftsstigninger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Afgiftsforhøjelserne, der begyndte sidste år, tager udgangspunkt i afgiftsniveauet fra 2021. Og stigningerne stopper ikke før 2026. Indtil 2026 stiger afgiften for hvert år med 10 procent.

Sidste år steg vægtafgiften med 6,5 procent. Det samme er sket i år og vil ske både i 2024 og 2025. Før det slår rigtig hårdt med yderligere 10 procent i 2026. Og det er kun for veteranbiler.

LÆS OGSÅ: Blev du også stoppet her? Politiet gik efter ‘ulovlige ændringer’ på biler

For mere almindelige hverdagsbiler taler vi om en endnu vildere stigning i de periodiske afgifter på samlet set 36,9 procent.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?