BMW advarer: Verden er ikke klar til at forlade forbrændingsmotoren


Selvom BMW har godt gang i udviklingen af elbiler, så advarer mærkets administerende direktør, Oliver Zipse, verden mod at forlade forbrændingsmotoren for hurtigt.

BMW’s øverste chef hedder Oliver Zipse. Og han har mere end antydet, at verden endnu ikke er klar til at forlade forbrændingsmotoren. Og for den sags skyld heller ikke bliver det inden 2030. Faktisk advarer topchefen nu mod helt at skrotte forbrændingsmotoren.

Mens BMW ikke bare forbereder men allerede har et helt nyt modelprogram af elbiler mere eller mindre klar, så mener mærkets topchef, at det vil være dumt helt at forlade forbrændingsmotoren.

Det fortæller Oliver Zipse i et interview med det tyske medie Automobilwoche. At droppe forbrændingsmotoren for tidligt vil næppe gøre noget godt for miljøet, fortæller topchefen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vores absolut største marked for fossilbiler er her i Tyskland, men også i resten Europa – resten af verden for den sags skyld – vil forbrændingsmotoren stadig spille en rolle. Det er ikke bare noget man slukker for i løbet af otte/ti år, lyder det.

Oliver Zipse uddyber:

– Derfor advarer vi også mod at gøre det for tidligt. Udvikling kræver tid. Det vil gøre mere skade end gavn helt at droppe forbrændingsmotoren. Faktisk tror jeg ikke, at det vil gavne nogen. Hverken klimaet eller noget andet.

Skal leve op til verdens strengeste krav
Her på Boosted har vi så sent som for et par uger siden skrevet om BMW’s urokkelige tro på forbrændingsmotoren. V12-motoren er godt nok snart fortid i mærkets eget modelprogram. Men BMW har fortalt, at man vil udvikle helt nye forbrændingsmotorer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Både diesel- og benzinudgaver. At motorerne i så fald skal leve op til verdens strengeste emissionskrav i den kommende Euro 7-norm, skræmmer tilsyneladende ikke folkene i Bayern.

BMW har allerede sagt, at de nye motorer ‘vil være langt mere effektive’, end de motorer de skal erstatte.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk